Loading

Zorgbelang

Zorgbelang Brabant | Zeeland wilde hun netwerkevenementen uitbreiden met een workshop. Deze vraag stelde ze aan ons en dat was het begin van een typisch ‘Favoriete Ontwerpers’-project: een zelfbedacht bordspel (‘het-is-netwerken’) waarin we interactie en grafisch design samen brengen en inzetten als effectieve tool!

Benieuwd hoe dit proces verliep?

De klant:

Wij willen onze netwerkevenementen uitbreiden met een workshop! De theorie hebben we. Dit staat verzameld in een boek over netwerken. Maar hoe kunnen wij ervoor zorgen dat deze informatie op een effectieve en bovendien unieke manier wordt overgebracht?

 

JFO:

Samen met Zorgbelang Brabant | Zeeland gingen we om de tafel zitten, met de grote vraag: hoe gaan we dit aanpakken? In welke vorm komt het boek tot leven, analoog of toch digitaal?
De conclusie: een heus netwerk bordspel!

Vervolgens hebben wij het boek van begin tot eind bestudeerd, om zo de belangrijkste lessen te vertalen naar het bordspel. Niet alleen theoretisch maar ook praktisch, want mensen onthouden informatie beter wanneer ze de lessen zelf ervaren. Daarom hebben wij verschillende interactieve elementen aan spel toegevoegd:

Visitekaartjes worden uit ieders broekzak afgestoft en ingezet tijdens de voorstel ronde. Door middel van buttons vertellen spelers wat hun competenties zijn en tijdens een rondje ‘wie ben ik’ ontdekken ze wat ieder komt halen uit het netwerk. Daarnaast worden fiches en (grijp-je)-kanskaarten ingezet om doelen te stellen en met elkaar in contact te komen.

Maar de belangrijkste les van netwerken is het omzetten van woorden in daden, hoe maak je je netwerk effectief? Daarom tekent de groep een, niet bindend, contract. Op deze manier zorgen we ervoor dat ze met een gezamenlijk én concreet doel naar huis gaan.

Dit alles hebben wij samengevoegd en vorm gegeven in het bordspel: het-is-net-werken.

Om de workshop te promoten hebben we een flyer gecreëerd. Door middel van interactiviteit trekt de flyer niet alleen aandacht, maar is het ook een beknopte versie van het bordspel. Een spiegel op de flyer laat mensen reflecteren over wat zij te bieden hebben in een netwerk en uit willen halen. Twee kijkgaten laat ze rondkijken door de ruimte en mensen benaderen. Dat is het begin van netwerken. Willen ze meer informatie? Dan is het bordspel aan de beurt.

 

Back To Top