Marokkanen verbranden niet

Voor Jesse Dijksman hebben we een verhalenbundel ontworpen. Jesse schrijft verhalen over het gewone, dat even ongewoon wordt. Hij schenkt je dan een lach, laat je nadenken of zelfs schrikken. Toen Jesse naar ons toe kwam met de vraag of we zijn  bundel wilden ontwerpen, kwamen we samen al snel tot de conclusie dat we de verhalen eerst maar eens moesten lezen. Zodoende konden we zien of we een match waren. We hebben zeer zeker genoten van de verhalen en er was geen discussie over mogelijk. Om de cover te kunnen ontwerpen moesten we natuurlijk eerst een titel kiezen. Al snel kwam de keuze op het verhaal met de meest aanstootgevende titel die we konden vinden: Marokkanen verbranden niet.

We hebben hierbij gekozen om een donkere, verbrande huid te nemen en hier in zonnebrandcrème letters de titel op te zetten. Het verhaal is relatief onschuldig maar een titel als deze moet je gewoon uitbuiten.

cover-mockup (1)

Het binnenwerk

We hadden ook de eer het binnenwerk te mogen ontwerpen. We hebben ervoor gekozen om het geheel ruim en luxueus op te zetten zodat het een hoogwaardige uitstraling krijgt en fijn leest.

 

marrokanen-verbranden-niet-mocck1 marrokanen-verbranden-niet-mocck2 marrokanen-verbranden-niet-mocck3 marrokanen-verbranden-niet-mocck4 marrokanen-verbranden-niet-mocck5