Snoerboer – Branding & Packaging

Snoerboer.nl is dé webshop voor mooie en hippe strijkijzersnoeren en andere mooie verlichtingsmaterialen. Snoerboer heeft de grootste collectie strijkijzersnoeren van de Benelux!

bron Snoerboer.nl

Het snoer centraal

Binnen het logo staat het snoer centraal. Het kenmerkende patroon van de geweven snoeren komt terug. Het logo is een combinatie van vintage en moderne elementen. Met de lettertypes als combinatie, gaat het logo een dialoog tussen hard en zacht aan. Tot slot zijn de Snoerboeren erg gehecht aan hun thuisstad en daarom kon deze niet achterwege blijven als payoff.

De identiteit als bouwpakket

Het werd al snel duidelijk dat de do it your self design cultuur erg belangrijk is binnen Snoerboer. Snoerboer levert verschillende onderdelen en pakketten die je zelf in elkaar kan zetten zoals een modelbouwpakket. Met deze referentie in het hoofd ontstond al snel het idee om de verschillende elementen binnen de identiteit weer te geven binnen kaders gelijk aan de modelbouw frames. Daarbij hebben we een set iconen ontwikkeld om te gebruiken als verduidelijking bij verschillende gebruiksaanwijzingen en uitleg maar ook als decoratief element binnen de identiteit. Zo wordt meteen duidelijk wat Snoerboer te bieden heeft op een vriendelijke tone of voice met een knipoog.

 

 

Packaging