Tribe, Branding & Campagne

Drum and bass is terug van weg geweest in de Mezz, Breda. Het evenement legt de focus vooral op de hechte gemeenschap die rondom deze scene gevormd is en heeft daarom besloten te gaan voor de naam Tribe.

tribe_logo_vierkant_080916 onderdelen-tribe-website

Een identiteit met rudimentaire basisvormen

Wij moesten bij tribe gelijk denken aan een primitieve stam. Ook de functie van de muziek van zo’n stam heeft veel paralellen met Drum and Bass. Daarom hebben we gekozen voor een stijl gebaseerd op een aantal basisvormen. Door deze vormen te gebruiken krijg je al heel snel de referentie naar een grottekening of een primitieve schildering.

poppetjes-tribe_tribe_schetsen_19-07-16

God is a DJ!

Voortbouwend op deze gedachtengang kom je al snel bij de functie van dansen en muziek in tribes. Dit is vaak om een gevoel te creëren deel uit te maken van een groter geheel. Om de goden te vereren en je zelf te verliezen in het ritme van de groep. Dit hebben we met een knipoog meegenomen door een monster te creëren dat in directe verbinding staat met de DJ’s

poster-mock-tribe-2 tribe_mockup_fence_banner_2

bewegend beeld

Om de maximale attentie te genereren op social media is bewegend beeld essentieel. Daarom hebben we de identiteit omgezet in animaties.

animatie-tribe-08_09_16 line-up-gif

Social Media

Om de communicatie afdeling van tribe zoveel mogelijk vrijheid te geven hebben we een beeld template gecreëerd. Deze werkt zowel voor beeld als voor tekst. Op deze manier kan degene die de social media onderhoudt interessante content creëren zonder direct onze hulp nodig te hebben.

tribe_tekstemplate_vierkant_mock

online adverteren

Omdat de ambitie groot is bij Tribe is er besloten online te adverteren. Aan ons de uitdaging op zo veel mogelijk formaten zo helder mogelijk te communiceren.

ads-tribe